Hamis francia krémes (kekszből)

Hamis francia krémes (kekszből)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g bármely téglalap alakú édes keksz (Petit beurre)
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab (Meggle)
  • 1 csomag habfixáló
  • a csokimáz hozzávalói:
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg Rama margarin
  • (a tepsi mérete: 30 x 33 cm)
  • 300 g bármely téglalap alakú édes keksz (Petit beurre)
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab (Meggle)
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.

Közben a margarint a 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük. A tepsi aljára egy réteg kekszet rakunk, szorosan egymás mellé. Szép egyenletesen a kekszre kenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. A tetejét egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.

A csokimáz hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

A desszertet a hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!