Hamis csirke combok

Hamis csirke combok

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkehús
  • 40 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 1 leves kocka
  • 2 evőkanálmargarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg ömlesztett sajt
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 evőkanál petrezselyem zöld
  • bors
  • 2 tojás
  • kenyér morzsa

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A 4 dl vízben feloldjuk a leveskockát, hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, a hagymát és 10 percig főzzük. Leszűrjük, a levet visszaöntjük a tálba, a húst és a hagymát félretesszük.

A léhez hozzáadjuk a margarint, majd kevergetve a lisztet is. A tésztát hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a tölteléket.

A főtt csirkehúshoz hozzáadjuk a mustárt, petrezselymet, ömlesztett sajtot, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A tésztából kis gombócokat formálunk, elnyújtjuk, és a közepébe teszünk az elkészített töltelékből, és comb alakúra formázzuk.

Tojásba és a prézlibe mártjuk. Bő olajban kisütjük.

A receptet Vajda Anikó küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk