Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomó retek
  • 1 fej saláta
  • 1 kis kígyóuborka
  • 40 dkg kétszer darált marhahús
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 vékony szelet sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomó retek
  • 1 fej saláta
  • 1 kis kígyóuborka
  • 40 dkg kétszer darált marhahús
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 vékony szelet sajt

Hamburger

Elkészítési idő
4,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, karikára vágom. A paradicsomot megmosom, felkarikázom. A retket megtisztítom, megmosom, és vékony szeletekre vágom. A salátát levelekre szedemk. Az uborkát felszeletelem.

A darált húst megszóom sóval, borssal, jól összegyúrom és négy pogácsát formázok belőle. A margarint serpenyőben felhevítem, és kisütöm a húst.
A mártáshoz összekeverem a tejfölt, a mustárt és a ketchup-ot. A zsemle alsó felére teszek egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát paradicsomot, retket, uborkát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti