Halloweeni linzertál

Halloweeni linzertál
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg Liga margarin
  • továbbá:
  • kb. 5 dkg lekvár
  • GM étcsoki
  • 1 db citrom leve
  • kb. 10 dkg porcukor
  • 15 db mandula ételszínezék (kék)
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg Liga margarin
  • 5 dkg lekvár
  • GM étcsoki
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg porcukor
  • 15 db mandula ételszínezék (kék)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd tésztává gyúrjuk. (Össze fog állni!) Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 3 részre osztjuk. Az első adagot kinyújtjuk, és kisebb karikákat szúrunk ki belőle, egészen pontosan 30 darabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

A második adag tésztát is kinyújtjuk, és a mézeskalács emberke formát is munkára fogjuk. 10 darab lesz belőle. A már előzőleg kiszúrt karikák mellé tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

Közben a harmadik adagból vékony ujj vastagságú rudakat sodrunk, 30 ujjat formázunk belőlük. Mindegyik ujj végére egy szem mandulát nyomunk, és a 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 10 perc alatt.

Mindeközben vízgőz felett elkezdjük a csokit megolvasztani. Közben az islereket lekvárral „összeragasztjuk”.

Elkészítjük a mázat: a citrom levét kicsavarjuk és apránként adagolva hozzáadjuk a porcukrot – sűrűn folyósnak kell lennie. A citrom máz 2/3-át kékre festjük a mandula ételszínezékkel (bár a képen inkább feketének látszik), és boszik körmét kékre festjük vele. (Egy új, de rendes festéshez használ ecsetet használtam erre a célra.)

A mézeskalács emberkékre szintén ecsettel visszük el a kék színt, és hagyjuk megszáradni. Ez idő alatt a megolvadt csokit papírzacskóba töltjük, és az ischlerekre pókokat rajzolunk vele. Közben a fehér cukormázat is zacskóba tesszük, és csontvázat rajzolunk vele a megszikkadt csokitestre.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!