Halloween muffin

Halloween muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 2 csapott evőkanál nádcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fekete ételfesték
  • 400 ml cukrászhab
  • 1 dl meggylé
  • gumicukor pók
  • 4 db tojás
  • 2 csapott evőkanál nádcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fekete ételfesték
  • 400 ml cukrászhab
  • 1 dl meggylé
  • gumicukor pók

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet.
Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. Pár csepp fekete ételfestékkel színezzük, óvatosan elkavarjuk a festéket a tésztában.

A kész masszát szilikonos muffon formákba töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük a tészta belsejét.)

A muffinokat kihűtjük és kifordítjuk a formákból. A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. Óvatosan hozzá öntjük a meggylét és a habverő alacsony fokozatán eldolgozzuk a habban. A meggyes habot a muffinok tetejére nyomjuk habzsákkal, majd gumicukor pókokkal díszítjük azokat.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti