Halkrémleves halforgáccsal

Halkrémleves halforgáccsal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 zellerszár
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 liter zöldségleves
  • 40 dkg halfilé (süllő)
  • 2 dl tejszín
  • *
  • a halforgácshoz:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg halforgács (haldarabka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 db zellerszár
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 liter zöldségleves
  • 40 dkg halfilé (süllő)
  • 2 dl tejszín
  • *
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg halforgács (haldarabka)

Elkészítés:

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zöldségeket (burgonya, zeller, sárgarépa) meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a pórét a vajon megpároljuk, felöntjük a zöldséglevessel, beletesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig főzzük.

Beletesszük a halfilét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, további 10 percig főzzük. Amikor kész, botmixer segítségével leturmixoljuk, és folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk. Közben hozzáöntjük a tejszínt.

A halforgácshoz a hal hasa alját megmossuk, szárazra töröljük, kis darabokra vágjuk. Először serpenyőben, az olívaolajon megpároljuk úgy, hogy kifehéredjen és szétessen. Ezután 200°C-os sütőben kb. 10 perc alatt ropogós, száraz, szép barna darabkákra, forgácsra sütjük. A forgácsot a levesre halmozva tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti