Halkocsonya

Halkocsonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg hal
  • egy ív zselatin
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 db babérlevél
  • 80 dkg hal
  • egy ív zselatin
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 db babérlevél

Elkészítés:

A megtisztított és sózott halat, a hagymával, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és babérlevéllel együtt megfőzzük.

Ha puha a hal, kivesszük a léből, tálra tesszük, levágjuk a fejét, és hagyjuk tovább főni a lében, melybe most még néhány levél fehér zselatint, citromhéjat, citrom levét teszünk.

Ezt a levet aztán szitán átszűrve a halra öntjük, aztán a tálat hideg helyre tesszük, ahol megkocsonyásodik a hallé.

Megjegyzés:

A receptet Szűcs Gyuláné küldte be. Köszönjük!