Halhab pirítóssal és zöldségekkel

Halhab pirítóssal és zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 20 dkg főtt halhús vagy tonhal konzerv
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • citromlé
  • 1evőkanál finomra vágott snidling
  • 8 vékony karika pirított bagett
  • A zöldségekhez:
  • 10 dkg színes paprika
  • 10 dkg kígyó uborka
  • 10 dkg apró paradicsom
  • 10 dkg lilahagyma
  • 8 szem magozott olívabogyó
  • ízlés szerint salátalevél
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2evőkanál világos balzsamecet
  • 20 dkg főtt halhús vagy tonhal konzerv
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • citromlé
  • 1 evőkanál snidling
  • 8 karika pirított bagett
  • 10 dkg színes paprika
  • 10 dkg kígyó uborka
  • 10 dkg apró paradicsom
  • 10 dkg lilahagyma
  • 8 szem magozott olívabogyó
  • salátalevél
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál világos balzsamecet

Elkészítés:

A halat átpasszírozzuk, a sóval és citromlével összekeverjük. Hozzáadjuk az olvadt vajat, a tejszínt, és géppel habosra keverjük. Beletesszük a snidlinget, és hűtőbe tesszük pihenni.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szép apróra összevágjuk. Az öntethez összemixeljük az olajat az ecettel, majd összekeverjük az aprított zöldségekkel.
Tányérra tesszük a zöldségeket, és rá a halhabbal megkent pirítóst. Ízlés szerint salátalevelet adhatunk mellé.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti