Halgulyás

Halgulyás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg hal vegyesen (kárász, keszeg, törpeharcsa, ponty)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • darált csípőspaprika
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3 darab kisebb burgonya
  • 2 darab halászlé kocka
  • gyufatészta vagy cérnametélt
  • 1 kg hal vegyesen (kárász, keszeg, törpeharcsa, ponty)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • darált csípőspaprika
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3 darab kisebb burgonya
  • 2 darab halászlé kocka
  • gyufatészta vagy cérnametélt

Elkészítés:

A meghámozott és kockára vágott hagymát az olvasztott zsíron szép barnára pirítjuk, ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd felöntjük vízzel.

A zöldségeket meghámozzuk, majd a burgonyát apró kockákra, a répát és petrezselyemgyökeret vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket az alaplébe tesszük és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a halászlé kockákat és sóval, majd ízlés szerint darált csípős paprikával ízesítjük.

A levest ezután közepesen lángon addig főzzük, ameddig a zöldségek félig megfőnek. Ekkor a levesbe tesszük a tisztított, felszeletelt halat. Ezután még 15 percig főzzük takaréklángon a levest, majd egy maréknyi tésztát teszünk bele és további főzzük még pár percig, amíg a tészta meg nem fő.

A leves mellé tálaláskor kínálhatunk még csípőspaprikát.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti