Halfasírt kaporszósszal és krumpli pürével

Halfasírt kaporszósszal és krumpli pürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 db tojás
  • 1 csokor zsemlemorzsa
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál keményítő vagy liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet

Elkészítés:

Az afrikai harcsafilét kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és az összezúzott fokhagymával. Összekeverjük, állni hagyjuk.

Elkészítjük a burgonyapürét. A burgonyát tisztítás után kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt a burgonya, krumplinyomóval összetörjük, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Forró tejjel kikavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük.

A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, egy evőkanál felhevített olajra dobjuk, megpároljuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, rövid ideig főzzük, sóval és cukorral ízesítjük. Ha megfőtt a kapor, behabarjuk (a tejfölt keményítővel kikavarjuk, veszünk ki hozzá a főzővízből, ezzel is elkeverjük a hőkiegyenlítés miatt), majd egy gyors mozdulattal ráöntjük a kaporra. Összekeverjük, újra felforraljuk, ha kezd besűrűsödni, akkor kész. Ecettel ízesítjük.

Elkészítjük a halfasírtot: a befűszerezett halat aprítógépbe tesszük. A felaprított halba beleütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle és kissé kilapítjuk. Forró olajban kisütjük

Neked ajánljuk