Halfánk

Halfánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 kg ponty
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • *

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük, a bőrét eltávolítjuk. Apró lyukú húsdaráló tárcsán kétszer ledaráljuk. (Ha nincs húsdarálónk, késes mixerrel pépesítjük.)

Sóval borssal ízlés szerint ízesítjük, majd fánk alakúra formázzuk. Körülbelül 12 db fánk forma formázható meg ebből a mennyiségből. Ezután a fagyasztóba tesszük 10 percre.

A lehűtött halkfánkokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Remekül illik hozzá köretként a petrezselymes burgonya.

A receptet Dévai-Nagy Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk