Halfánk

Halfánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2,5 kg ponty
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 2,5 kg ponty
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük, a bőrét eltávolítjuk. Apró lyukú húsdaráló tárcsán kétszer ledaráljuk. (Ha nincs húsdarálónk, késes mixerrel pépesítjük.)

Sóval borssal ízlés szerint ízesítjük, majd fánk alakúra formázzuk. Körülbelül 12 db fánk forma formázható meg ebből a mennyiségből. Ezután a fagyasztóba tesszük 10 percre.

A lehűtött halkfánkokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Remekül illik hozzá köretként a petrezselymes burgonya.

Megjegyzés:

A receptet Dévai-Nagy Noémi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti