Halfalatkák rongyos tésztával

Halfalatkák rongyos tésztával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tőkehalfilé 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg darabolt, konzerv paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 dl csirkeleves, kockából
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés:

A halat megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, miként a petrezselymet is.

Vastag falú edényben felhevítjük az olajat, közepes lángon megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszerpaprikát, összeforraljuk, majd beletesszük a haldarabokat. Felöntjük a levessel, 10-12 percig hagyjuk rotyogni, amíg a szósz besűrűsödik.

Eközben lobogó sós vízben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrve adjuk a halhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, megcsepegtetjük a citromlével és frissen tálaljuk.

Fotó: Recepttar.hu

Neked ajánljuk