Halászlé

Halászlé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy ponty
  • az alapléhez:
  • 6 db törpeharcsa
  • a ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  • 1,5 dl vörös bor
  • 2 db chili paprika
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 nagy ponty
  • 6 db törpeharcsa
  • ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1,5 dl vörös bor
  • 2 db chili paprika
  • bors

Elkészítés:

A pontyot patkó alakúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A fazékba feltesszük főni az apró halakat és a ponty fejét. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprtott vöröshagymát, a pirospaprikát, csípős paprikát és paradicsom konzervet.

Amikor megfőtt, leszűrjük, a halakat kiszálkázzuk, majd átpasszírozzuk. A leszűrt hallevet a tűzre visszatesszük, beletesszük a kipasszírozott halat, hozzáöntjük a vörösbort, végül beletesszük a pontyszeleteket. Pár percig főzzük, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!