Halászlé

Halászlé
Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 7 személyre:
  • 1 kb. 5 literes fazék
  • 1 db pontyfej
  • 2 db tisztított keszeg szeletelve
  • 2 db tisztított kárász szeletelve
  • 1 db afrikai harcsafilé szeletelve
  • 5 db halászlékocka
  • 5 db közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 dl száraz minőségi vörösbor
  • 8 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 db paradicsom karikázva
  • 2 db zöldpaprika karikázva
  • 1 evőkanál őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint
  • 8 evőkanál étolaj
  • 1 kb. 5 literes fazék
  • 1 db pontyfej
  • 2 db tisztított keszeg szeletelve
  • 2 db tisztított kárász szeletelve
  • 1 db afrikai harcsafilé szeletelve
  • 5 db halászlékocka
  • 5 db közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 dl száraz minőségi vörösbor
  • 8 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 db paradicsom karikázva
  • 2 db zöldpaprika karikázva
  • 1 evőkanál őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint
  • 8 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzátesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd rászórunk 1 evőkanál sót. Ezzel kb. 2 percig teljes lángon forraljuk, ezután hirtelen felöntjük 2 dl hideg vízzel. Amikor a hagyma szétcsapódott, beletesszük a haldarabokat, és megszórjuk a borssal és a pirospaprikával. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék tele legyen.
Így főzzük kb. 1 órán keresztül rotyogtatva. Ezután beletesszük a fokhagymát, a halászlékockákat és az Erős Pistát, majd további 1 órán át főzzük. Mikor a hal szétfőtt, a nagyobb csontokat kidobáljuk, a többit átpasszírozzuk egy másik edénybe.
Feltesszük újra főni úgy, hogy a bort is beleöntjük, és megkóstoljuk, hogy ami kimaradt, azt pótolhassuk. Az a lényege, hogy teljesen beízesítve még fél órát kell főzzük.