Halas zöldséges rizotto

Halas zöldséges rizotto

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba
  • 1/2 póréhagyma
  • 30 dkg halfilé
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 10 dkg konzerv zöldborsó
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 6 dl zöldségleves, kockából
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A gombát felszeleteljük, a pórét apróra összevágjuk. A halat leöblítjük, vastag csíkokra vágjuk és megsózzuk.

Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, majd rátesszük a gombát, és 2-3 percen át pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a borsót, a zöldségekre öntjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és pici vizet aláöntve 5 percen át pároljuk, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, és 3 percen át forraljuk, letakarva félretesszük, és 5 percig pihentetjük.

A zöldséglevest felforraljuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a rizst, és megsózzuk. A forró levest merőkanalanként a rizshez öntjük. A következő kanállal csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már beitta. Nem kell letakarni, csak kis lángon párolni, és közben kevergetni. Addig folytatjuk, amíg elfogy a leves (kb. 10-12 perc), majd levesszük a tűzről. Ez a rizs akkor jó, ha kicsit roppanós a közepe, és nem száraz pergős. (Természetesen, ha valaki puhán szereti, tovább kell párolni.)

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A rizst nagyon kíméletesen összekeverjük a halas zöldségekkel, tűzálló tálba simítjuk, és a sütőben 5-8 percig pirítjuk, azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk