Halas rétes gombával, cukkinivel

Halas rétes gombával, cukkinivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A réteshez:

  • 1 csomag réteslap
  • 3 szelet pangasius
  • 50 dkg gomba
  • 2 zsenge cukkini
  • citromlé
  • színes bors
  • olívaolaj
  • margarin a lapok lekenéséhez

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és megszórjuk színes borssal. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

A gombát és a cukkinit ízlés szerint felszeleteljük

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket kisütjük. A fennmaradó olajba beletesszük a gombát, sózzuk, megszórjuk színes borssal, és elkezdjük párolni. Amikor már egy kicsit összeesett a gomba, hozzáadjuk a cukkinit, és készre pároljuk.

Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk egy réteslapot, majd lekenjük olvasztott margarinnal. Ezután ráhelyezünk egy másik réteslapot. Arra rákanalazzuk az előzőleg megpárolt gombás-cukkinit, majd ráteszünk egy szelet elősütött halat. A réteslap két szélét behajtjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük mindhárom rétest. Tetejüket olvasztott margarinnal lekenjük.

Ezután előmelegített sütőben, közepes lángon, szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.

Neked ajánljuk