Halas focaccia

Halas focaccia

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 16 dkg szeletelt füstöltlazac
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál szárított élesztő
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 8 db fekete olívabogyó
  • 25 + 3 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

Elkészítés:

Szitáljuk kelesztőtálba a lisztet, majd adjunk hozzá sót, élesztőt és meleg vizet! Annyi víz kell, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk. Adjunk hozzá 3 kanál olívaolajat, majd dagasszuk meg! Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Meleg helyre rakjuk!

Lisztes gyórúdeszkára rakjuk, majd 5 mm lappá nyújtjuk. Késsel 4x4 darabba vágjuk.

Vágjuk a halat 16 darabra, majd daraboljuk fel a citromot apróra! Az olívabogyót elfelezzük.

Rakjunk minden négyzet tésztára 1 lazacot, 1 citromcikket és 1 olívabogyót! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd kelesszük meg a tepsin újra! Ha kész, 25 perc alatt megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben.

Kihűtve fogyasztjuk.

Neked ajánljuk