Halas cannelloni fehérboros zöldségekkel

Halas cannelloni fehérboros zöldségekkel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 12 cannelloni
  • *

a mártáshoz:

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 12 cannelloni
  • *
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 kisebb cukkíni
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A halat megmossuk, apróra vagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a rozmaringlevelekkel együtt felaprítjuk. A mártáshoz a sárgarépát meghámozzuk, a zöldhagymát, cukkinit megmossuk, és apróra vágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat sóval, borssal, az aprított rozmaringgal, fokhagymával ízesítjük, és jól összekeverjük. Megtöltjük vele a cannellonikat.

A mártáshoz a zöldségeket keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a fehérbort, az olívaolajat, 2 dl vizet, a citrom héját és levét. Megszórjuk sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel.

A mártás felét tepsibe szedjük, rátesszük a töltött cannellonikat, meglocsoljuk a mártás másik felével, befedjük alufóliával és a sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk-sütjük. Végül fólia nélkül megpirítjuk a tetejét és forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk pirított őrölt fenyőmaggal és parmezánnal is.

Neked ajánljuk