Hal tejszínes spenóttal és paradicsommal

Hal tejszínes spenóttal és paradicsommal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér halfilé
  • 5 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 csomó spenót, dúrvára vágva
  • 80 ml főzőtejszín
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • bors

Elkészítés:

3 evőkanál vajat egy serpenyőben közepes lángon felhevítünk és 30 másodperc alatt megkapatjuk rajta az összezúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett néhány perc alatt megpároljuk.

Takarékra vesszük alatta a lángot, beleöntjük a főzőtejszínt és tovább pároljuk három percig. Ezután hozzáadjuk a szerecsendiót, elkeverjük, a tűzről levesszük és fedő alatt melegen tartjuk.

A halat besózzuk, borsozzuk és a liszttel együtt egy zacskóba tesszük, és óvatosan addig rázogatjuk, amíg a liszt egyenletesen be nem vonja.

Egy serpenyőben közepes tűzön felhevítjük az olajat a maradék vajjal és 2-2 percig sütjük rajta a hal mindkét oldalát. Tányérra szedjük, fóliával lefedjük, hogy melegen tartsuk.

A visszamaradt zsiradékba adjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, az oregánóval fűszerezzük és két percig sütjük (vagy amíg a paradicsom puha nem lesz).

Tálalásnál a tejszínes spenótra fektetjük a halszeletet, és a tetejére halmozzuk a paradicsomot.

Neked ajánljuk