Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 250 ml tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt burgonya
  • 1 csapott evőkanál só (ez egy közepes kanál)
  • a kinyújtott lapra:
  • 12,5 dkg fagyos margarin
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag ízlés szerint
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 250 ml tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt burgonya
  • 1 csapott evőkanál só
  • 12,5 dkg fagyos margarin
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval összekeverjük, hozzáadom a megkelt élesztőt, majd az étolajjal, tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztjuk.

1 cm vastagra nyújtjuk, és ráreszeljük a főtt, kihűlt burgonyát és a fele fagyos margarint. A tésztát először a két oldalról, majd felülről, ezután alulról behajtogatjuk. Fél órát hagyjuk pihenni.

Újból kinyújtjuk,1 db főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint ráreszeljük. Újból hajtogatjuk, 30 percig pihentetjük.

2,5 cm vastagra nyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk.

Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuk. 15 perc után 180 fokra visszavesszük a hőfokot és készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!