Elkészítés:
Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval összekeverjük, hozzáadom a megkelt élesztőt, majd az étolajjal, tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztjuk.
1 cm vastagra nyújtjuk, és ráreszeljük a főtt, kihűlt burgonyát és a fele fagyos margarint. A tésztát először a két oldalról, majd felülről, ezután alulról behajtogatjuk. Fél órát hagyjuk pihenni.
Újból kinyújtjuk,1 db főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint ráreszeljük. Újból hajtogatjuk, 30 percig pihentetjük.
2,5 cm vastagra nyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk.
Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuk. 15 perc után 180 fokra visszavesszük a hőfokot és készre sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti