Hajdú leves gazdagon

Hajdú leves gazdagon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 2 db közepes burgonya
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1 szál vékony debreceni kolbász
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • köménymag
  • 1 evőkanál zsír (ha van, mangalica)
  • 1 db koktélparadicsom
  • fel tv paprika
  • 2 szál zellerlevél
  • fél zeller gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 2 db közepes burgonya
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1 szál vékony debreceni kolbász
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • köménymag
  • 1 evőkanál zsír (ha van, mangalica)
  • 1 db koktélparadicsom
  • fel tv paprika
  • 2 szál zellerlevél
  • fél zeller gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma

Elkészítés:

A burgonyát és hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Feltesszük a zsírt melegedni, beleszórjuk a lebbencs tésztát, világos barnára pirítjuk, majd rábobjuk a kockára vágott burgonyát és tovább pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel és köménymaggal ízesítjük.

Belerakjuk a zellert, a paprikát és a paradicsomot,1 gerezd fokhagymát és a fél fej vöröshagymát. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a levesalap, elkészítjük a debrecenit, karikára vágjuk. A kockára vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, belerakjuk a debrecenit és a préselt fokhagymát, együtt tovább pároljuk és zsírjára sütjük.

Ha leves félfövésben van, belerakjuk a nagyobb kockára vágott kelkáposztát és a debrecenit és együtt készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!