Hajdinaleves

Hajdinaleves
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12,5 dkg hajdina (1 zacskó)
  • 15 dkg gyulai kolbász (felkarikázva)
  • 30 dkg burgonya (felkockázva)
  • 1 közepes vöröshagyma (apró kockára vágva)
  • 1 közepes paprika (fehér paprika kettévágva)
  • 1 közepes paradicsom (négyfelé vágva)
  • 1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 l víz
  • 12,5 dkg hajdina
  • 15 dkg gyulai kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 l víz

Elkészítés:

Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát pici sóval megpirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).

A zacskós hajdina tetejét levágjuk, és beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, majd forró vízzel kb. kétszer jól átmossuk. Utána még kétszer hideg vízzel is átmossuk, és hagyjuk lecsöpögni.

Közben a krumplinak levágjuk a héját, és apró kockára vágjuk, majd rászórjuk a hagymára, hozzáadjuk a megtisztított hajdinát, és kicsit azt is átpirítjuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, belerakjuk a négyfelé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is.

Ha felforr a leves, takaréklángra vesszük, belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb. 20 percig főzzük. Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, és elkészült a levesünk.

(Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.)

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!