Hajdinafasírt

Hajdinafasírt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 3 dl hajdina
  • 1 hagyma
  • 1 piros húsos paprika
  • 1 sárgarépa
  • bors
  • petrezselyem
  • 2 tojás sárgája

Elkészítés:

A hajdinát kevés olajon kicsit pirítom, és felöntöm háromszoros mennyiségű felforralt vízzel. Lassú tűzön megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Belereszelem a répát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet. Sózom, borsozom, összekeverem a tojássárgájával.

Pogácsákat formázok, és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon sütöm. A pogácsák tetejét is megkenem tojással, ettől szép fényesre sülnek.

Neked ajánljuk