Hájas tészta

Hájas tészta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés fodorháj
  • 3 evőkanál rum
  • 70 dkg rétesliszt
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rum
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

A kiáztatott és lekapart hájat ledaráljukk, és a rummal összekeverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy kenhető állagúvá váljon.

A többi hozzávalóból a tésztát alaposan kidolgozzuk, majd konyharuhával fedett edényben hagyjuk pihenni kb. egy órát. Ezután kinyújtjuk, majd a kenhető állagú, de nem folyós hájjal alaposan megkenjük.

A tésztát először felülről félbe hajtjuk, majd jobbról ráhajtjuk az egyharmadát, és végül erre a tészta bal egyharmadát. Ezután fél órát hagyjuk pihenni. A nyújtást és hajtogatást még kétszer, háromszor megismételjük. Az utolsó pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és sűrű szilvalekvár-pöttyöket ültetünk a tésztára. A tésztákat ketté, vagy háromszögekbe hajtjuk.

Sütőpapíros tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Frissen a legfinomabb, de a zsírtartalomnak köszönhetően napokig fogyasztható.

Neked ajánljuk