Hájas lekváros kiflik

Hájas lekváros kiflik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 400 g búzaliszt
  • 100 ml tejföl
  • 25 g élesztő
  • 100 ml 2,8%-os tej
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál bor (fehér, száraz)
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db tojás
  • 100 g margarin

a rétegezéshez:

  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál ecet 10 %-os

a töltéshez:

  • kis üveg házi szilvalekvár

Elkészítés:

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A lehártyázott hájat ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel és az ecettel. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a háj felével, majd a tésztát akkor jobbról, balról, alulról és felülről összehajtogatjuk, majd 30 percig újra kelesztjük. Ezt követően ismét kinyújtjuk, és a maradék hájat is rákenjük, majd ismét hajtogatjuk és ismét 30 percig kelesztjük.

Ezt követően 1 cm vastagságúra nyújtjuk, 10 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd háromszögeket, a szélesebbik végére teszünk egy-egy teáskanál szilvalekvárt és feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét pihentetjük 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk