Hájas lekváros kiflik

Hájas lekváros kiflik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 400 g búzaliszt
  • 100 ml tejföl
  • 25 g élesztő
  • 100 ml 2,8%-os tej
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál bor (fehér, száraz)
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • a rétegezéshez:
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál ecet 10 %-os
  • a töltéshez:
  • kis üveg házi szilvalekvár
  • 400 g búzaliszt
  • 100 ml tejföl
  • 25 g élesztő
  • 100 ml 2,8%-os tej
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál bor (fehér, száraz)
  • 2 kávéskanál
  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál ecet 10 %-os
  • kis üveg házi szilvalekvár

Elkészítés:

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A lehártyázott hájat ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel és az ecettel.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a háj felével, majd a tésztát akkor jobbról, balról, alulról és felülről összehajtogatjuk, majd 30 percig újra kelesztjük. Ezt követően ismét kinyújtjuk, és a maradék hájat is rákenjük, majd ismét hajtogatjuk és ismét 30 percig kelesztjük.

Ezt követően 1 cm vastagságúra nyújtjuk, 10 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd háromszögeket, a szélesebbik végére teszünk egy-egy teáskanál szilvalekvárt és feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Ismét pihentetjük 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!