Hagyományos tökfőzelék

Hagyományos tökfőzelék
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 1 csokor friss kapor
  • ecet
  • pirospaprika
  • cukor
  • 50 dkg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 1 csokor kapor
  • ecet
  • pirospaprika
  • cukor

Elkészítés:

A gyalult tököt felrakom főni, kis vízben, sóval és ecettel ízesítve.

Eközben zsemleszínű rántást csinálok, amiben aprított hagymát dinsztelek, pirospaprikával hintve, vízzel higítva, majd ha a tök felforrt, akkor berántom.

Kis forró főzelékkel kikeverem a tejfölt és ezzel is sűrítem.

Cukorral, sóval, szükség szerint ecettel ízesítem, végül az aprított kapor megy bele.