Hagyományos tiramisu torta

Hagyományos tiramisu torta

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • pici sütőpor
  • 2 ek. kávé

Krém:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • pici sütőpor
  • 2 ek. kávé
  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 ek. instant kávé
  • 1 csomag habfix

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor felével kikevertem, majd lassan beleöntve a kávét tovább kevertem. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá vertem, ráborítottam a kávés krémre, és beleszitáltam a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntöttem. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütöttem.

A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főztem, belekevertem a kakaót, a kávéport és a likőrt. Közben a tejszínt a habfix-szel felvertem, a Mascarpone-t hozzáadtam, és jól felhabosítottam. Hozzáadtam a langyosra hűlt kávés krémet is, és alaposan kikevertem.

A piskótát miután kihűlt 3 lapba vágtam, a krémmel megtöltöttem és bevontam. A tetejét kakaóporral és csokireszelékkel díszítettem.

Neked ajánljuk