Hagyományos sütőtök krémleves

Hagyományos sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1 személyre:

  • 20 dkg sütőtök
  • 1 kk. olaj
  • 0,3 dl joghurt
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • 1 dl tyúkhúsleves
  • 1 dkg tökmag
  • édesítőszer
  • fehérbors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a sütőtököt, daraboljuk fel, és olajon pároljuk meg, sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítsük.

Csak addig pároljuk, míg szét nem tudjuk nyomni könnyen a tököt egy villával.

Engedjük fel a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd pürésítsük turmixgéppel.

Végül adjuk hozzá a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, ízesítsük egy kevés édesítőszerrel.

Forraljuk fel mégegyszer, és melegen tálaljuk.

Tipp: Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt pirított tökmag.

Neked ajánljuk