Hagyományos stíriai metélt

Hagyományos stíriai metélt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 17 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Elkészítés:

A villával összetört túróhoz hozzáadom a lisztet, kicsike sót, 1 darab egész tojást, végül egy kanál tejfölt és ezeket összegyúrom.

Vékonyra nyújtom a tésztát,tetszés szerinti hosszúságra és felszelem nagyjából 1 cm-es csíkokra.

A csíkokat belerakom a forrásban lévő,kicsit sós vízbe, ha feljön a tészta a víz tetejére, vegyük lejjebb a lángot és így főzzük tovább.

Leszűröm a tésztát, összekeverem az előbb elkészített túrós masszával, illetve olvasztott vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, 2 tojássárgát, tejfölt, reszelt citromhéjat keverek egész habosra és hozzáadom a masszához végül hozzáöntjük a mazsolát és a megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd az egészet egybe vegyítjük. Ezt beleszórjuk egy zsemlemorzsával kibélelt formába.

Belerakom előmelegített sütőbe és közepes fokozaton megsütöm pirosra. Kiveszem miután megsült és hagyom hűlni.

Ízlés szerint meghintem porcukorral és szeletelve tálalom.

Neked ajánljuk