Hozzávalók:
  • 1 kg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 l tej
  • 8 tojás
  • 1 ek. só
  • 4 l víz
  • 1 kg spenót
  • 1 fej fokhagyma
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 l tej
  • 8 db tojás
  • 1 ek.
  • 4 l víz

Hagyományos spenótfőzelék

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A konhyakész spenótlevelek vastag ereit eltávolítom.4 liter vizet forralok, beleszórok 1 ek. sót, a spenótot is beledobom és így főzöm 3-4 percig.Leszűröm, hideg vízzel öblítem és botmixerrel pépesítem.6 dkg vajat olvasztok, lisztet, áttört fokhagymát szórok hozzá és kis lángon pirítom.Leveszem a tűzről és 2 dl hideg , majd 8 dl meleg tejet öntve rá, folyamatos kavargatás mellett, besűrítem 3-5 perc alatt.A spenótpépet hozzáadom, sózom, borsozom és összeforralom.A maradék 2 dkg vajat felforralom serpenyőben és ezen sütök tükörtojásokat, amivel a kész főzeléket tálalom.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti