Hagyományos Rákóczi túrós

Hagyományos Rákóczi túrós

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 8 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá porcukrot, majd 2 tojás sárgájával HIDEGEN gyúrd össze.

1 cm vékonyra nyújtsd ki a tésztát, és 180 fokon FÉLIG megsütjük. Közben összetudod keverni a túrót, a cukrot, a hat tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

A félig sült tésztára simítsd rá baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és told vissza a sütőbe. Amikor már szinte majdnem kész, a tetejére kened a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 120-140 fokon 15 percig készre sütöd.

Neked ajánljuk