Hagyományos padlizsánkrém

Hagyományos padlizsánkrém

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1/2 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromlé
  • őrölt bors

Elkészítés:

Megmosom a padlizsánt, héjastul karikákra vágom, és mindkét felét megsózom, 20 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje.

Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm majd leöblítem. Ha lecsöpögött felkockázom.

A felforrósított olajon megdinsztelem a vöröshagymát és hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom ízlés szerint. Fedő alatt, sűrűn megkeverve, puhára párolom.

Összeturmixolom és kis citromlevet ráöntök, beleszórom az átnyomott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges utánízesítem.

Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tárolom fogyasztásig. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve tálalom.

Neked ajánljuk