Hozzávalók:
  • 30 dkg magozott meggy
  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg magozott meggy
  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

Hagyományos meggyes lepény

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Vajat és 7 dkg cukrot felverem, majd egyenként hozzákeverem a tojások sárgáit.Felverem habnak a fehérjét 7 dkg cukorral és utána hozzáadom az előbbi tojássárgát is.Elkeverem liszttel masszává és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm.A meggyre 10 dkg porcukrot szórok, aminek a levét kinyomkodom és rárakom a tésztára. Mérsékelt hőmérsékletem sütöm pirosra és ha kész, akkor hagyjuk a tepsiben egy időre.