Hagyományos máglyarakás

Hagyományos máglyarakás

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szikkadt kifli
  • 3 alma
  • 4 tojás
  • 32 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • fahéj
  • rum
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 5 ek. baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés:

Az almákat meghámozva félbevágjuk, felszeleteljük. Serpenyőben megpirítjuk fahéjas cukorral.

Fogunk egy nagy szűrőt és egy lábast. Felkarikázzuk a kifliket, belehelyezzük a szűrőbe. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, és a kiflire öntjük.

A tojásokat szétválasztjuk, a cukor felével, a citrom reszelt héjával felverjük a sárgákat, és a forrázott kiflikarikákhoz adjuk, összekeverjük.

Kikenünk egy tepsit vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A kifliket egyenletesen belenyomkodjuk. Ráhelyezzük a pirított almaszeleteket.

A lekvárt az almaszeletekre kenjük. A tetejét meglocsoljuk kis rummal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél óra alatt megsütjük.

Közben a cukor másik felét keményre felverjük.

Amikor átsült, kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot.

Visszahelyezzük a sütőbe, és megpirítjuk a tetejét.

Kivesszük a sütőből, és szeletelve, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk