Hagyományos linzer

Hagyományos linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabarack lekvár (házi)
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabarack lekvár (házi)
  • porcukor

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd a hűtőben 20 percig pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasszuk kisebb kiszúróval.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük.

Az egyik formát megkenünk sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát. A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti