Hagyományos kovászos uborka

Hagyományos kovászos uborka

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5
  • kg kovászolni való uborka
  • 1 csokor kapor
  • szikkadt kenyér

Elkészítés:

Befőttes üveg aljára teszek egy kenyércsücsköt és a kapor felét. Az uborkák végeit levágom, majd mindkét végéről félig bevágom, szorosan beleállítom őket az üvegbe. A tetejére ismét kaprot és kenyeret rakok.

Ahány literes az üveg, annyi kanál só kerül rá, és meleg vízzel felöntöm. Egy tálat alárakok, tetejét lefedem, és mehet is ki a napra. Nagy melegben 2-3 nap alatt könnyen megérik.

Ekkor kivesszük az uborkákat, egyedényben tesszük, a levet leszűrjük, és az uborkákra öntjük, lefedjük. Hűtőben tároljuk.

Tipp: Fokhagymát, babérlevelet is tehetünk bele.

Neked ajánljuk