Hagyományos húsgombócleves

Hagyományos húsgombócleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • a húsgombóchoz:
  • 20 dkg darált hús
  • 2 evőkanál köles
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 20 dkg darált hús
  • 2 evőkanál köles
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a fehér répát karikára vágjuk. Az olajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, feleresztjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.

Beletesszük a megpucolt hagymát (egyben), a leveskockát, sózzuk, borsozzuk a levest.

Elkészítjük a húsgombócokat: a darált húsba beleütjük a tojást, beletesszük a kölest, a fűszereket, vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk.

Amikor felforrt a leves, beletesszük a gombócokat, és a zöldségekkel együtt puhára főzzük. Ha minden megpuhult, vékony rántással berántjuk és rottyantunk egyet rajta. A tejfölt egy merőkanál levessel elkeverjük, és ezt is belecsorgatjuk a levesbe. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti