Hagyományos fonott kalács

Hagyományos fonott kalács

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

1 rúd kalácshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojássárga
  • 6 ek. olvasztott vaj
  • 1 mk. cukor
  • 1 ek. porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • tej

Valamint:

  • 1 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Élesztőt fél dl tejben futtatok, aztán liszttel, az egész tojással, egy tojássárgával, a porcukorral és csipet sóval keverem, illeve felöntöm annyi tejjel, hogy jó puha legyen, így alaposan átdolgozom és 5 ek. olvasztott vajat is beleforgatok. Hagyom a kalácstésztát kétszeresére kelni. Újból átgyúrom és szorosan összefonom kaláccsá.

Sütőpapírral fedett tepsib rakom, megkenem tojássárgával és letakarva kelesztem tovább. Előmelegített sütőben, lassú tűzön sütöm, majd a vége felé, deci meleg tejben elkevert, tasaknyi vaníliás cukorral locsolom, hogy omlós és fényes legyen.

Neked ajánljuk