Hagyományos diós karikák

Hagyományos diós karikák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál Dr. Oetker rumaroma
  • 1 csipet só
  • fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 tojássárgája (a tészta lekenéséhez)
  • 20 dkg margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mokkáskanál Dr. Oetker rumaroma
  • 1 csipet
  • fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

Kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben.

A kihűlt tésztát lisztezett felületen kb.7 mm vastagságúra kinyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, mindegyik karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és rárakosgatjuk a tésztakarikákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztakarikákat tojássárgájával lekenjük, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. A sütőben 12 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!