Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 7 ek. liszt
  • kakaópor
  • A krémhez:
  • 50 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 7 db tojás
  • 7 ek. cukor
  • 7 ek. liszt
  • kakaópor
  • 50 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín

Hagyományos csokitorta

Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória költséges

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverem cukorral, majd hozzáadom a lisztet és a tojássárgákat, utána ízesítem a cukrozatlan kakaóporral, kedvem szerint. Előmelegített sütőben készre sütöm és miután kihűlt, 2 lapra vágom szét.

A krémhez körülbelül a csoki háromnegyedét megolvasztom és felvert tejszínnel keverem össze. Megtöltöm és bevonom a piskótát, majd hűtőbe téve hagyom dermedni, utána a megmaradt csokival, megolvaszta, díszítem a torta tetejét.