Hozzávalók:
  • 1 kg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • tejszín
  • olaj
  • bors
  • 1 kg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • cukor
  • tejszín
  • olaj
  • bors

Hagyományos borsókrémleves

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Kevés olajon felaprított vöröhagymát és áttört fokhagymát dinsztelünk.Belerakjuk a zöldborsót és fedő alatt kicsit pároljuk, utána 1 liter vízzel felöntjük.Sózzuk, borsozzuk, kicsit cukrozzuk.Ha a borsó puha, botmixerrel pépesítjük.ha nagyon sűrű, kevés vízzel higíthatjuk.Tejszínt (akár tejfölt)keverhetünk bele, kedvünk szerint, amit 1-2 percig forralunk.Pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti