Hagyományos babfőzelék

Hagyományos babfőzelék

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 1,5 literhez:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél
  • cukor
  • ecet
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot felrakom főni vízben, hogy ellepje és babérral, sóval ízesítve, míg puha nem lesz (nagyjából 30 perc).

A zsiradékból és lisztből rántást csinálok, aprított hagymát, aztán áttört fokhagymát pirítok rajta. Pirospaprikával hintve, tejfölt és kis hideg vizet keverek hozzá, majd sűrítem vele a főzeléket.

Míg újból felforr, kevergetem, utánízesítem sóval, borssal, cukorral, ecettel és aprított petrezselymet szórok bele. Kis lángon, pár perc alatt megfőzöm.

Tálalható sült kolbásszal, virslivel vagy tükörtojással.

Neked ajánljuk