Hagyományos babfőzelék

Hagyományos babfőzelék

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraz bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. liszt
  • 4 ek. olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 babérlevél
  • 1 tk. pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. 10 %-os ecet
  • 1 mk. szódabikarbóna

Elkészítés:

A egy estére beáztatott babot, bő vízben főzzük és a forrástól mérve 10-15 perc után leszűrjük a vizet. Külön forró vízzel leöntjük a babot, hogy ellepje, majd babérral, sóval ízesítjük, szódabikarbónát szórunk bele és puhára főzzük. Olajból és lisztből rántást csinálunk, amibe aprított hagymát és áttört fokhagymát dinsztelünk. Pirospaprikával hitnjük és tejfölt meg 1 dl hideg vizet öntünk rá. Simára keverjük és ha kell, akkor vízzel higítom és belekeverem a főzelékbe. Addig kavargatjuk, míg újra fel nem forr és takarékra vesszük. Ízesítjük kis cukorral, sóval, borssal és ecettel. Kolbásszal tálalva kiváló.

Neked ajánljuk