Hagyományos almás-túrós rétes

Hagyományos almás-túrós rétes

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db réteslap
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg áttört túró
  • 15 dkg porcukor
  • 3 alma
  • 6 ek. tejszín
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

Egy rúdhoz 4 réteslap kell. A töltelékhez, túrót összekeverünk tejszínnel, tojássárgával, sóval, porcukorral, leforrázott, rumba áztatott mazsolával és a hámozott, reszelt almával. Nedves konyharuhára ráterítjük az első réteslapot és ecsettel olajat csepegtetek rá, majd a többi hármat is hasonlóan rárakom. Az utolsó lapot zsemlemorzsával szórjuk, a túrót ráterítjük, majd a konyharuhába feltekerjük. A másik rudat is elkészítjük, ilyen módon. Kikent tepsibe tesszük őket és kicsit olajjal lekenjük, majd forró sütőben sütjük 10-12 percig. Mikor kihűltek, akkor porcukorral szórjuk és szeleteljük.

Hasonló receptek