Hagyományos almás lepény

Hagyományos almás lepény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mk. cukor

A töltelékhez:

  • alma
  • cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fahéj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, vajat, cukros tejben futtatott élesztőt dolgozunk össze.

Megfelezzük és az egyiket egy kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk.

Pudingporral szórjuk, hámozott, reszelt almát, kinyomkodva ráhalmozzuk, vaníliás cukorral, fahéjjal, cukorral hintjük.

A másik tésztát kinyújtva befedjük és készre sütjük a lepényt.

Neked ajánljuk