Hagymatokány puliszkával

Hagymatokány puliszkával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 arasz füstölt kolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kanál ecet

a puliszkához:

  • 1 liter víz
  • 1 kanál só
  • kb. 30 dkg kukoricadara

Elkészítés:

A zsiradékon a laskára vágott hagymát megpároljuk – kis víz apránkénti hozzáadásával. Közben megsózzuk és belevagdossuk a paradicsompaprikát., beledobjuk a babérlapokat. Ha már majdnem puhára párolódott minden, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, egyet rottyantunk, közben elkészítjük a tejfölös habarást, és azzal nyakon öntjük. Hagyjuk, hogy egyet forrjon, majd fekete borssal, ecettel pikánssá ízesítjük.

A puliszkához a vizet odatesszük főni, beleteszünk egy kávéskanál sót. Amikor kezd lobogni, óvatosan belecsurgatunk kb. 30 dkg kukorica darát, közben gyorsan keverjük, nehogy „molnárlegényes” (csomós) legyen. Hagyjuk, hogy jól főjön meg, közben állandóan keverjük.

A végén hagyjuk kicsit pufogni, majd kipottyantjuk a fazékból. Ha jól sikerült, egyben kiesik az edényből. (Erdélyben üstben főzik, és puliszkakeverővel keverik.)

A receptet Szász Veronika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk