Hagymás vinaigrette salátaöntet

Hagymás vinaigrette salátaöntet

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 tk. dijoni mustár
  • 3 ek. olívaolaj
  • 0,6 dl fehérborecet
  • 1,5 tk. barnacukor
  • 1 kk. tárkony
  • petrezselyemzöld
  • feketebors
  • fehérbors
  • 0,6 dl víz
  • 1 kk. só
  • 4 póréhagyma
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Az olajat és a mustárt egynemű krémmé keverjük, majd hozzáadjuk az ecetet, a többi hozzávalót, legvégül a vizet. Egy külön edényben tálaljuk a saláta mellé.

Leginkább leveles salátafélékhez és paradicsomhoz illik.

Neked ajánljuk