Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéstarja
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl olaj
  • mustár
  • fűszerkeverék
  • 8 szelet sertéstarja
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl olaj
  • mustár
  • fűszerkeverék

Hagymás tarja római tálban

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Klopfoljuk ki a húst és kenjük be mustárral, sózzuk meg, fűszerezzük meg a fűszerkeverékkel. Öntsünk kevés olajat egy tál aljára, rakjuk bele a hússzeleteket, majd adjunk hozzá még olajat, a tálat fedjük le és hagyjuk pácolódni fél napig a hűtőszekrényben.

Karikázzuk fel a vöröshagymát és szeleteljük el a füstölt szalonnát. Tegyük a felét a római tál aljára, erre pedig a hússzeletek egyharmadát, és rakjunk rá hagymakarikákat. Pakoljunk rá újabb hússzeleteket, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig fedjük be a maradék hússzeletekkel.

A tetejére tegyük rá a megmaradt szalonnát, a tálat fedjük le, és süssük egy óráig. Ha a hús megpuhult, a fedőt vedjük le és a süssük a hússzeleteket pirosra, átfordítva, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti